Dit evenement is geweest

Gratis

Op zondagmiddag 9 december veranderen huiskamers door heel Nederland in intieme podia en kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten. Ook Zwolle doet dit jaar weer mee aan Muziek bij de Buren en wordt hier georganiseerd in samenwerking met Hedon en Travers Welzijn.

Tijdens Muziek bij de Buren kan je op zondag 9 december in verschillende huiskamers genieten van gratis optredens met uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot wereldmuziek of elektronische beats. Ontmoet niet alleen lokale muzikanten, maar maak ook kennis met de stad en haar bewoners. Omdat de gastvrijheid onbetaalbaar is zijn de optredens vrij toegankelijk!


HEDON PRESENTS AFTERPARTY

Na afloop slaan Muziek Bij De Buren en Hedon Presents, het terugkerende concept van Hedon om gratis nieuw talent te ontdekken, de handen ineen voor een afterparty in Hedon! Een betere afsluiting van een muzikale zondag als deze kan niet dankzij optredens van:

19:30 KIM
20.30 Prospectif
21.30 Art of Bridges
22.30 Lizzy's Lion

 

Ontstaansgeschiedenis Muziek Bij De Buren

Muziek bij de Buren is in 2013 in Arnhem gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk -zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoegastvrij de stad en haar bewoners zijn. De eerste Arnhemse editie met 169 optredens in 59 huiskamers was een groot succes. Vorig jaar werd de eerste editie in Deventer georganiseerd en dit jaar breidt Muziek bij de Buren uit naar Hengelo, Nijmegen en Zwolle. Momenteel is Muziek bij de Buren met projectteams in steden door heel Nederland in gesprek om volgend jaar in nog meer steden huiskamerconcerten te realiseren.

Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je dus niet alleen de inwoners van de stad, maar maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat jouw stad op muzikaal vlak te bieden heeft. Muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat.Organisatie Muziek bij de Buren
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. In Zwolle wordt het festival georganiseerd in samenwerking met poppodium Hedon en Travers Welzijn. 

Muziek bij de Buren door heel Nederland
Muziek bij de Buren mag zich met recht hét huiskamerfestival van Nederland noemen want wij breiden in rap tempo uit; Na Arnhem, Deventer, Hengelo, Nijmegen en Zwolle sluiten dit jaar ook Ede, Enschede, Meppel en Wageningen zich aan. Muziek bij de Buren is in 2013 gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn. Huiskamers veranderen voor de bezoeker in een blijvende herinnering, in plaats van een anoniem huis. Dit positieve effect drijft ons tot de ambitie om Muziek bij de Buren in heel Nederland plaats te laten vinden. Met inmiddels 9 gastvrije steden, komt het doel om het festival naar steeds meer steden te brengen, stap voor stap dichterbij.

 

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.