Dit evenement is geweest

Gratis

Paceshifters-frontman Seb Dokman host onder de naam These Go To Eleven een avond in Poppodium Hedon. Om de maand presenteert Dokman drie alternatieve rockacts in de kleine zaal van Hedon om zo het genre een podium te geven en meer onder de aandacht te brengen. “De titel is een knipoog naar een bekende quote uit de film Spinal Tap en het is exact waar ik met het coachingstraject naartoe wil. De meeste schalen gaan tot tien, met dit concept wil ik bands naar de overtreffende trap brengen”, aldus Dokman.


TEEN CREEPS(BE)

Teen Creeps is een Gents indie rock trio dat het maximum haalt uit haar beperkte bezetting. Op zijn debuutalbum ‘Birthmarks’ brengt de band fuzzy gitaren, stevige drums en melancholische zang samen in één energieke mix. Een debuut dat knipoogt naar de jaren ‘90 en haar helden, maar met beide voeten in het heden staat. Voor de opnames trok Teen Creeps naar Londen, waar de band samenwerkte met producer Rory Attwell (Veronica Falls, Yuck, The Vaccines). Het album werd op enkele dagen tijd live opgenomen in Lightship 95, een studio op een verankerde boot op de Thames. Voer voor fans van Dinosaur Jr., Cloud Nothings en Yuck.

KITTY KITTY TUNA

Na een paar jaar als rammelende garage one man band Robbing Banks door het land te hebben gereisd werd het voor Robin van Saaze weer eens tijd om met andere muzikanten samen te werken. Hij is echter niet van de grote veranderingen dus het werd een two man band. Een fuzz rock duo genaamd Kitty Kitty Tuna.  Met drummer Pim van Ham (Rhinorino) werd de EP Ok Alright Ok opgenomen op een oude 8 sporen bandrecorder in hun studio eLBlanqueo. Vijf puntige powerpop nummers, verscholen achter een muur van fuzzgitaar en pompende drums. Denk aan bands als Weezer, Smashing Pumpkins en Dinosaur Jr.  De band werd in 2017 meteen geselecteerd voor Popronde, speelde o.a. op Le Mini Who? en werd door Bandcamp Daily genoemd als Nederlandse garage/rock band om in de gaten te houden. Live is het altijd een verassing wie er achter het drumstel zit. Tot nu toe waren dat Pim van Ham, Bjorn Awouters (Drive like Maria) en Otto de Jong (Amber Arcades, Reiger

ABDOMEN

Bij de term ‘abdomen’ zou je kunnen denken aan ingewanden of je mislukte sixpack, maar in dit geval gaat het om drie eigenzinnige Friezen. Hun live optredens zijn energiek, buitensporig chaotisch en ondefinieerbaar, maar vooral heel puur. Punk, garage, grunge: noem het zoals je wilt. Genres zijn niet belangrijk, oordoppen wel. Sinds de oprichting van Abdomen in 2015 brachten ze twee singles uit, speelden ze in 2016 Popronde en stonden ze onder andere op Eurosonic. Daarnaast boden ze support aan het Amerikaanse Ex-Cult en Bad Breeding uit Engeland. Eind 2016 vertrokken ze met een camper voor een maand naar Leeds om samen met producer Matt Peel te werken aan hun debuutalbum.

TONY CLIFTON

Jezelf vernoemen naar een onwaarschijnlijk slechte komiek die al een alter ego op zich was. Als je daar de humor van in ziet, dan begrijp jij wat deze drie jongens willen. Pretentieloze vette muziek maken, zweten in een oefenruimte van 2 bij 3, in een busje langs surfcamps in de zomervakantie en pogoe╠łnde mensen ontwijken. Als het maar los gaat, rookt, rockt en ruikt naar zweet! Noem het pop-punk, noem het slettepop, noem het zweterige jongemannen pop. Daar gaat het allemaal niet om, het gaat om 3 jongens, die willen zweten, rocken en overrompelen! 
Veni, Vidi, Fuck the World!

 

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.