Dit evenement is geweest

Vanaf 2 januari 2018 werken we ‘cashless’ in Hedon, oftewel ‘contantloos”. Dit houdt in dat er enkel met pin betaald kan worden en we geen contant geld meer kunnen aannemen. Dit geldt voor de kaartverkoop aan de deur en het afrekenen van consumptiemunten. De muntautomaten werkten al enkel met pinbetalingen. Met de switch naar cashless wordt de garderobe vanaf 2 januari gratis en hoeft daar dus geen losse euro meer voor betaald te worden.

Gloednieuw in Zwolle! Op paaszondag 1 april presenteren wij  de eerste editie van These Go To Eleven Festival. Een volwaardig festival met een hele zwik aan waanzinnige garagebands. Want wat te denken van Birth Of Joy, Wallace Vanborn (BE), Afterpartees, Canshaker Pi, It It Anita (BE), Projector (UK), Magnetic Spacemen, Kleazer en een DJ set van Volcano Boys! Je kan eten, drinken en muziek luisteren, tussen de optredens door is er ook genoeg te beleven dus trek die skinny jeans maar vast uit de kast en noteer 1 april in je agenda. We beginnen vroeg en eindigen laat. Zoals het bij een festival hoort.

Birth Of Joy
Een band die de bandnaam ontleent aan het boek The Birth Of Tragedy van Nietzsche. Dan denk je misschien wel: zware kost! In het geval van Birth Of Joy valt dat mee. De band is al jaren een vaste waarde binnen het clubcircuit en speelde festivals als Best Kept Secret en Lowlands al plat. Een Utrechter stoomwals kunnen we het gerust noemen. Een traditionele driemans bezetting. Aftikken en gaan. Wij hebben er nu al zin in! 

 

Wallace Vanborn (BE)
De Vlaamse gasten uit Gent zijn weer terug in Nederland. Ze speelden al een flinke tijd geen Nederlandse shows meer maar maken voor Zwolle nu graag een uitzondering. De band weet hoe je flinke gitaren kan mengen met subtiele electronische invloeden. Namen hun albums op met producer Chris Goss, inderdaad die man van Kyuss dus dan kan je zelf wel invullen hoe deze geweldige band live klinkt!

Afterpartees
De mannen uit Horst zijn terug! Terug met een tweede album en een hele lading aan nieuwe energie die hun shows zo kenmerkt. Ze speelden al op festivals als Into The Great Wide Open, Best Kept Secret en Lowlands. Garagerock met een zachte g. In de vorm van Niek Nellen heeft de band een frontman die elke show weer naar een energiek hoger level weet te tillen. Kom maar op! 

Canshaker Pi
Misschien wel de leukste band van Amsterdam, ontstaan uit de resten van Palio Superspeed Donkey en inmiddels via , hoe kan het ook anders: De Popronde, alweer een paar jaar een vaste waarde in het clubcircuit. Vorig jaar legden ze op Lowlands al voorzichtig de rode loper uit richting een nog succesvoller 2018. Tijd voor de band om te oogsten. 

It It Anita (BE)
Noemen ze in België een garage ‘wagenschuur’? Waarschijnlijk ligt de Vlaming die mij dit ooit vertelde nu rollend van het lachen op de grond. Het zou ook te mooi zijn want dan maakt It It Anita muziek om te wagenschuren. Een nieuw werkwoord wat de lading wel dekt: heerlijke harde garagerock. Een snufje noise, een snufje 90’s. De Waalse neefjes van Paceshifters? De Waalse neefjes van Paceshifters.

Projector ( UK)
Het Engelse antwoord op de Pixies? Vooruit, dat is nog wat veel eer maar in die hoek moet je het wel zoeken. Het afgelopen najaar kwamen ze met hun Love/Dreaming vinyl waarin ze voortborduren in een muzikaal spectrum tussen My Bloody Valentine, Pixies en een vleugje Joy Division. Allemaal zonder gedateerd te klinken. Energiek en fris.

Magnetic Spacemen
Komen uit Tuk, je weet wel, van Mannenkoor Karrespoor. Verdere vergelijkingen met het mannenkoor zijn er niet. Magnetic Spacemen maakt muziek in het straatje van The Hives, The Who, klein beetje Libertines. Vurige rock 'n roll. Speelden op mooie festivals en mogen daar These Go To Eleven Festival nog even aan toevoegen. 

Kleazer
Op de valreep van het tienjarig jubileum staat deze Overijsselse band sinds het einde van vorig jaar weer samen op de planken. Denk aan muziek in het straatje van Fu Manchu, Queens Of The Stone Age en Kyuss. Die laatste hebben we eerder gehoord vandaag. Kwaliteitsstempel? Kwaliteitstempel! Naast oud materiaal zal de band ook nieuw materiaal spelen. Ze waren dan misschien tien jaar weg, stil hebben de heren niet gezeten!

 

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.