Zwols Songwriter Gilde

Onder leiding van van zangeres, pianiste en songwriter Esther Groenenberg faciliteert het Hedon Productiehuis een gilde voor en door singer-songwriters uit Zwolle en omstreken.

Het Zwols Songwriters Gilde brengt muzikanten bij elkaar om ervaring te delen en een bloeiende songwriters-scene te bouwen. Iedereen die zich in de regio Zwolle bezighoudt met songwriting is welkom: van nieuw talent tot doorgewinterde professional. 

Vanuit het Gilde worden regelmatig avonden georganiseerd waarbij een aansprekende hoofdgast optreedt en daarnaast nieuw talent een kans krijgt om zich te presenteren. Ook zal er regelmatig in informele setting een open podium plaatsvinden waar songwriters elkaar ontmoeten en bijvoorbeeld nieuwe liedjes voor elkaar en publiek kunnen uitproberen.

Talent dat zich graag wil ontwikkelen kan in aanmerking komen om door Esther Groenenberg persoonlijk begeleid te worden via een lestraject. Daarnaast worden workshops met uiteenlopende onderwerpen rondom songwriting opgezet; zoals bijvoorbeeld tekstschrijven, vorm, harmonieleer maar ook de meer zakelijke kanten zoals publishing en contracten.

Tot slot wil het gilde co-writes en writercamps gaan opzetten en songwriters in Zwolle meer mogelijkheden aanbieden om op te treden. Door middel van uitwisseling met andere gildes wordt het mogelijk om ook buiten de provinciegrenzen treden.

OPEN MIC

Maandelijks komt het Zwols Songwriters Gilde bij elkaar voor een Open Mic-avond. Zelf een keer optreden tijdens de Open Mic-avonden stuur dan even een mailtje naar songwriters@hedon-zwolle.nl en pak dat podium! Hou de Facebookpagina van het Zwols Songwriters Gilde in de gaten voor de meest actuele avonden. 

Foto: CreaPicturesMEET-UP

Meerdere keren per maand komt het Zwols Songwriters Gilde in het Hedon Productiehuis bij elkaar voor een Meet-Up. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk, je kan je hiervoor opgeven bij Esther Groenenberg via songwriters@hedon-zwolle.nl, per avond is er een maximum van 12 deelnemers. Tijdens een Meet-Up komen gasten uit de muziekindustrie luisteren en/of feedback geven.

Enkele namen die betrokken zijn bij de verschillende activiteiten van het Zwols Songwriters Gilde zijn: Marco Hovius (16 Down), Tangarine, Erik Neimeijer (Lorrainville, Bökkers), Airto, Dries Bijlsma (Typhoon), Femke Weidema, Karel J. Schepers, Ruud Fieten en Bertolf.

Meedoen?

Songwriters die interesse hebben om zich aan te sluiten bij het Zwols Songwriter Gilde kunnen via het onderstaande formulier contact opnemen met coördinator Esther Groenenberg. Stuur ons een mail met een link naar een opname (beeld/geluid) en eventueel een website.