Programma

Over ons

Hedon Productiehuis is een eigen innovatief productiehuis dat zich richt op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren om ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te kunnen zien.

Voor het Hedon Productiehuis zijn professionele artiesten aangetrokken die o.a. talenten kunnen ondersteunen in hun groei naar een hoger niveau. Ook faciliteert Hedon een ‘artist community’ middels een ontmoetingsruimte met oefenruimtes en een werkruimte die speciaal is toegerust voor schrijf- en opnamesessies. Bestaande programma’s, zoals bijvoorbeeld de Hedon Beurs, worden uitgebreid en ondergebracht in Hedon Productiehuis. Het Zwolse poppodium zet al jaren in op talentontwikkeling en is er trots op haar activiteiten op dat gebied fors uit te breiden.

Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Hedon Productiehuis wil een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.

VOOR EN DOOR ARTIESTEN

De drijvende krachten achter Hedon Productiehuis zijn professionele muzikanten die op de grote podia van het land hebben gestaan en die een band hebben met de regio. De ‘Artists in Residence’ die voor een aantal uren per week zijn aangesteld zijn Rico (o.a. Opgezwolle), Esther Groenenberg, Seb Dokman (Paceshifters) en Judith van der Klip (violiste). Ook Typhoon staat achter het initiatief en heeft zijn medewerking toegezegd, ze krijgen ondersteuning van enkele professionals uit de cultuursector die zich bezig houden met management, PR en fondsenwerving. 

Naast de Artist in Residence heeft Hedon een groep succesvolle jonge makers samengebracht in een zogenaamde Artist Community. Zij worden gefaciliteerd in het creëren van nieuwe muziek, samenwerkingen en producties. Dit is tevens een plek voor experiment, ontwikkeling en ontmoeting met oefenruimtes en een werkruimte die speciaal is toegerust voor schrijf- en opnamesessies. Achter de schermen staan binnen deze community al een aantal bijzondere onderdelen in de steigers. Denk hierbij aan een Songwritersgilde, een MusicLab, en een ‘Hedon Orchestra’. Daarnaast zijn al enkele multidisciplinaire en grensverleggende concepten in ontwikkeling waarin zo veel mogelijk wordt samengewerkt met de lokale creatieve vakopleidingen. Sommige producties worden niet alleen voor de eigen stad gemaakt, maar komen ook beschikbaar voor andere podia in het land.