Hedon Productiehuis start Zwols Songwriter Gilde

Onder leiding van songwriter Bertolf Lentink begint het Hedon Productiehuis een gilde voor en door singer-songwriters uit Zwolle en omstreken. Het Zwols Songwriters Gilde gaat donderdag 13 oktober officieel van start in de Statenzaal in Zwolle. Tijdens deze bijzondere openingsavond treden Bertolf, Marco Hovius, Aïrto, Chayah en Karel J. Schepers op in deze prachtige locatie.

Het kersverse Gilde staat onder leiding van songwriter Bertolf Lentink, die tevens één van de ‘Artists in Residence’ van het Hedon Productiehuis is. Hij brengt muzikanten bij elkaar om ervaring te delen en een bloeiende songwriters-scene te bouwen. Iedereen die zich in Zwolle bezighoudt met songwriting is welkom; Van nieuw talent tot doorgewinterde professional. Enkele namen die zich al hebben aangesloten bij het Gilde zijn: Marco Hovius (16 Down), Tangarine, Erik Neimeijer (Lorrainville, Bökkers), Airto, Dries Bijlsma (Typhoon), Karel J. Schepers, Chayah en Esther Groenenberg.

Vanuit het Gilde worden in de Statenzaal songwritersavonden georganiseerd waarbij een aansprekende hoofdgast optreedt en daarnaast nieuw talent een kans krijgt om zich te presenteren. Naast de openingsavond kunnen liefhebbers alvast donderdag 26 januari, donderdag 23 februari en donderdag 23 maart blokkeren in hun agenda. Ook zal er regelmatig in informele setting een open podium plaatsvinden waar songwriters elkaar ontmoeten en bijvoorbeeld nieuwe liedjes voor elkaar en publiek kunnen uitproberen.

Talent dat zich graag wil ontwikkelen kan in aanmerking komen om door Bertolf persoonlijk begeleid te worden via een lestraject. Daarnaast worden workshops met uiteenlopende onderwerpen rondom songwriting opgezet; zoals bijvoorbeeld tekstschrijven, vorm, harmonieleer maar ook de meer zakelijke kanten zoals publishing en contracten.

Tot slot wil het gilde co-writes en writercamps gaan opzetten en songwriters in Zwolle meer mogelijkheden aanbieden om op te treden. Door middel van uitwisseling met andere gildes wordt het mogelijk om ook buiten de provinciegrenzen treden.

Songwriters die interesse hebben om zich aan te sluiten bij het Zwols Songwriter Gilde kunnen een mail sturen naar judithvanderklip@hedon-zwolle.nl met daarin een link naar een opname (beeld/geluid) en eventueel een website.


Kaartjes voor de openingsavond 13 oktober in de Statenzaal in Zwolle zijn verkrijgbaar a € 6,50 klik HIER. Voor meer informatie!