Fakkelteit verhuist naar fonkelnieuwe culturele ontwikkelingsplek Beatbox

Met de online opening van donderdag 11 juni in zicht worden steeds meer gebruikers van Beatbox onthuld. Zo maakt Hedon vandaag bekend dat ook De Fakkelteit naar de nieuwe culturele ontwikkelingsplek verhuist. De Fakkelteit schenkt aandacht aan de ontwikkeling van jong talent en creëert kansen voor jongeren. Een bewustwording van eigen kwaliteiten en een plek voor goed advies en opbouwende kritiek. De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn en Rico in samenwerking met Hedon.

Na zeven succesvolle jaren in Hedon verhuist De Fakkelteit naar Beatbox. Initiatiefnemer Rico enthousiast: “Er verandert ten opzichte van de ontmoetingen in Hedon eigenlijk niet veel, het is alleen een ander pand maar wel onder dezelfde organisatie. We blijven doorgaan met onze bijeenkomsten maar hebben in Beatbox wel de ruimte om te groeien en toffe elementen te gaan toevoegen. We zijn actief bezig met het schrijven van rapteksten, het maken van beats, ook wordt er zangcoaching gegeven en is er de mogelijkheid om je muziek te presenteren.” aldus de muzikant en begeleider van De Fakkelteit.

De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn en Rico in samenwerking met Hedon. Het is een broedplaats waar jongeren tussen de 14 en 24 jaar met hip hop en met name rap, aan de slag kunnen. De deelnemers zijn constructief bezig met het schrijven van teksten, het beluisteren  van elkaars werk en het samen werken aan projecten. Het is de bedoeling om jongeren te stimuleren en een nieuwe impuls te geven aan de Zwolse hip hop scene. De bijeenkomsten van De Fakkelteit zijn elke maandag- en woensdagavond van 18:00 tot 21:30 in Beatbox.

Fakkelteit initiatiefnemer Rico (foto: Stefan Lucassen) 

RIVM-richtlijnen
Met betrekking tot het coronavirus volgen De Fakkelteit en Beatbox de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dagelijks volgen wij de berichtgevingen van deze instanties en passen ons handelen en het programma hierop aan. Tot 1 september vinden de bijeenkomsten van De Fakkelteit in een aangepaste vorm plaats. Kijk voor meer informatie op www.beatbox.nl of via www.defakkelteit.nl.