Nieuwe lichting Hedon Beurs bands

Vandaag werd tijdens de open dag van Hedon de nieuwe lichting Hedon Beurs bands gepresenteerd. Hedon ondersteunt dit jaar de folk/rockband Ruud Fieten (Meppel) en singer-songwriter duo Scott & Young (Zwolle). De Hedon Beurs is in het leven geroepen ter bevordering van het muziekklimaat in de regio en de toestroom van nieuwe bands naar de subtop. Eerder kregen o.a. Paceshifters, Karel J. Schepers, Chayah en The Presss And The Presidents, Money & The Man en Tracey Silhouette een beurs van Hedon.

De Hedon Beurs wordt beschikbaar gesteld aan bands die in eigen regio al aardig succesvol zijn, maar die net dat extra beetje steun nodig hebben om door te kunnen ontwikkelen. In overleg met de bands wordt een plan van aanpak geschreven waarin wordt gekeken naar de vraagstelling van de band. Waar denken zij de meeste hulp bij nodig te hebben? En wat denkt Hedon dat de band nodig heeft? Naar aanleiding van het plan van aanpak wordt een programma samengesteld waar de band mee aan de slag kan.

Hierbij kan gedacht worden aan begeleiding van het opnemen van muziek, masterclasses podiumpresentatie en podiumtechniek of bijvoorbeeld workshops marketing en promotie. Deelnemende bands krijgen een professionele begeleider toegewezen en een jaar lang gelegenheid om gratis gebruik te maken van de oefenruimtes en podiumtechniek van Hedon.

 

RUUD FIETEN

Ruud Fieten is een uitvinder, kunstenaar en muzikant uit Meppel en zoekt met zijn folk-georiënteerde liedjes en loepzuivere stem uit hoeveel ruimte er bestaat tussen Townes van Zandt en Crosby, Stills, Nash & Young. Hij is onder andere te zien geweest in De beste singer-songwriter van Nederland en heeft support shows gedaan voor o.a. Tangarine en Adam Green. Na de succesvolle release van zijn debuut ‘IN ORBIT’ speelde hij in 2016 op Eurosonic. Ruud is nu terug van een lange reis in zuidoost Azië en is klaar om zijn verhalen weer te delen.

De inhoud wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd

SCOTT & YOUNG

De prachtige tweestemmige muziek raakt, roert, vloeit, betovert en laat de tijd eventjes doen stilstaan. Indie folk-pop met Scandinavische invloeden en een rauw randje. Pure, eigenzinnige luisterliedjes die veel aan de verbeelding over laten. Twee stemmen die klinken als één: de chemie tussen Scott & Young is onmiskenbaar. 

Debuut EP 'Floatin...g' is in november 2016 in een uitverkocht Hedon Zwolle gepresenteerd. Floating is het eerste, zes nummer tellende, wapenfeit van een succesvolle crowdfunding campagne en opnamesessie in de Mailmen studio.

 

De inhoud wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd


 

De Hedon Beurs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij gelden verstrekt door de Provincie Overijssel.