Initiatieven

Het Hedon productiehuis herbergt verschillende onderdelen waaronder het Zwols Songwriter Gilde, bandcoachings traject These Go To Eleven de Hedon Academy en online tv programma HedonAir. Daarnaast creëren we eigen producties en eenmalige projecten zoals bijvoorbeeld bijzondere eerbetoons, samenwerkingen, (ongewone) kruisbestuivingen en talentstimuleringsprogramma's etc. Hieronder vind je meer informatie, maar bekijk ook de agenda voor een compleet overzicht van het aankomende programma.    


Zwols Songwriter Gilde

Onder leiding van songwriter Esther Groenenberg, is het Zwols Songwriters Gilde er voor en door singer-songwriters uit Zwolle en omstreken. Hij brengt muzikanten bij elkaar om ervaring te delen en een bloeiende songwriters-scene te bouwen. Iedereen die zich in Zwolle bezighoudt met songwriting is welkom; Van nieuw talent tot doorgewinterde professional. Er worden o.a. Open Mic's georganiseerd, er zijn songwriteravonden en er is een lestraject voor nieuw talent.

Meer weten? Klik HIER voor alle info.


These Go To Eleven

Speciaal voor talentvolle alternative bands is er coachingstraject These Go To Eleven onder aanvoering van Seb Dokman (Paceshifters). Elk kwartaal wordt hiervoor op basis van potentie een band geselecteerd waarmee Seb drie maanden aan de slag gaat meta als doel vele aspecten te professionaliseren. Denk hierbij aan zaken als repertoire, imago, netwerk, podiumpresentatie, etc. Daarnaast kan je om de maand terecht in Hedon voor een avond onder dezelfde titel waarbij elke editie drie alternatieve rockacts live spelen. Houdt voor data de agenda in de gaten.  Meer weten? Klik HIER voor alle info.


Hedon Academy

Als (beginnende-) professional in de muziekbusiness ben je nooit uitgeleerd. Tijdens de Hedon Academy worden zeer uiteenlopende onderwerpen behandeld die je in je beroepspraktijk tegen zal komen of waar je meer van wilt weten. Hedon heeft hiervoor per onderwerp experts uit de musicbizz uitgenodigd die je de hemd van het lijf kan vragen. Kom naar een college of bezoek een panel om op de hoogte te blijven van de meest recente stand van zaken binnen de muziekwereld, of om aan diverse skills te werken. Er zullen ongeveer 2 colleges per maand plaatsvinden met verschillende gastsprekers. In de agenda vind je de aankomende datums.

Meer weten? Klik HIER voor alle info.

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.