Hedon Beurs


Enkele jaren geleden is Hedon gestart met het toekennen van de Hedon Beurs. Middels de beurs proberen we talentvolle acts net dat extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top. De geselecteerde bands worden tijdens het beurstraject intensief begeleid door o.a. de Artists in Resident. Middels de Hedon Beurs wil Hedon bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft. Na succesvolle resultaten is besloten het programma uit te breiden en wordt nu aan een groter aantal bands een beurs toegekend. 

Het ambitieuze programma wordt gefinancierd door sponsoring van de Hedon Music Club, eigen geld van Hedon en provinciale gelden voor talentontwikkeling. Op dit moment ontvangen Ruud Fieten, MILO & Scott & Young een Hedon beurs.

Een ‘Promovendus’ beurs is ingesteld voor acts of samenwerkingen van gevestigde artiesten. Deze beurs is groter dan de Hedon Beurs en kan zodoende gebruikt worden voor doorontwikkeling in de vorm van o.a. professionele opnames, marketing of fondsenwerving.


Huidig


Ruud Fieten (Hedon Beurs-band)

Ruud Fieten maakt  filosofische folk, doordachte en  ambachtelijke liedjes  doorspekt met ironie en vaak met een kritische blik op de maatschappij.  Nieuw werk ontstond recent  tijdens een leven veranderende  reis door Myanmar  die hem zowel muzikaal en als persoon veel nieuw inzichten gaf. Aan zijn nieuwe EP Mad Dogs in The Sun  werkten o.a. Dave von Raven  (The Kik) en producer  Fabian Tormin (o.a. Kurt Vile & Sivert Høyem) deze vakmensen  wisten  de veelzijdigheid van deze unieke artiest volledig te vangen.

MILO (Hedon Beurs-band)

MILO is een alternatieve popband rondom de gelijknamige singer-songwriter. De band combineert de ambachtelijke songwriting van James Taylor met de meerstemmigheid van Crosby, Stills & Nash en arrangementen die doen denken aan Crowded House. Met krachtige en dromerige pop creëert de band een intieme performance op het podium.

Met zijn songwriting speelde Milo zich al snel in de kijkers van Bertolf en poppodium Hedon Zwolle. Gesteund door Hedon Zwolle en het Zwols Songwriters Gilde speelde MILO al op 3FM, in het voorprogramma van Nick Mulvey in poppodium Paradiso en Hedon en op Bevrijdingsfestival Overijssel. Door de melodische en melancholische klanken voelt het alsof de muziek herinneringen bij je oproept, ook al hoor je het pas voor het eerst. In maart 2018 bracht MILO hun eerste EP uit die opgenomen is in studio van Kytopia.

Scott & Young (Hedon Beurs-band)

Geïnspireerd door songwriters als Ane Brun, Simon & Garfunkel en Joni Mitchell heeft het duo Scott & Young (bestaande uit Michaël Schotanus en Lisanne de Jong) een authentieke stijl ontwikkeld. Hun muziek betovert, voert je mee en laat de tijd eventjes doen stilstaan. Pure, eigenzinnige luisterliedjes over de liefde en het leven. Gekenmerkt door prachtige meerstemmige zanglijnen en poëtische teksten die moeiteloos tot de verbeelding van de luisteraar spreken.  Er hangt verandering in de lucht en het liefst zouden ze nu in de camper stappen, op avontuur gaan, nieuwe landen ontdekken én kiezen voor de echte waarden van het leven. Loslaten, dromen achter na durven gaan, familie & vriendschap. Dit alles gaat samenkomen op de nieuwe plaat die in het najaar van 2018 uit zal komen.


Alumni


THE COOL QUEST (Promovendus Beurs)

MONEY AND THE MAN (Hedon Beurs-band)

JESSY (Hedon Beurs-band)

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.