Zwols Songwriters Gilde

Onder leiding van songwriter Bertolf Lentink,die tevens één van de Artists in Residence is, begint het Hedon Productiehuis een gilde voor en door singer-songwriters uit Zwolle en omstreken. Hij brengt muzikanten bij elkaar om ervaring te delen en een bloeiende songwriters-scene te bouwen. Iedereen die zich in Zwolle bezighoudt met songwriting is welkom; Van nieuw talent tot doorgewinterde professional. Enkele namen die zich al hebben aangesloten bij het Gilde zijn: Marco Hovius (16 Down), Tangarine, Erik Neimeijer (Lorrainville, Bökkers), Airto, Dries Bijlsma (Typhoon), Karel J. Schepers, Chayah en Esther Groenenberg.

Vanuit het Gilde worden in de Statenzaal songwritersavonden georganiseerd waarbij een aansprekende hoofdgast optreedt en daarnaast nieuw talent een kans krijgt om zich te presenteren. Ook zal er regelmatig in informele setting een open podium plaatsvinden waar songwriters elkaar ontmoeten en bijvoorbeeld nieuwe liedjes voor elkaar en publiek kunnen uitproberen.

Talent dat zich graag wil ontwikkelen kan in aanmerking komen om door Bertolf persoonlijk begeleid te worden via een lestraject. Daarnaast worden workshops met uiteenlopende onderwerpen rondom songwriting opgezet; zoals bijvoorbeeld tekstschrijven, vorm, harmonieleer maar ook de meer zakelijke kanten zoals publishing en contracten.

Tot slot wil het gilde co-writes en writercamps gaan opzetten en songwriters in Zwolle meer mogelijkheden aanbieden om op te treden. Door middel van uitwisseling met andere gildes wordt het mogelijk om ook buiten de provinciegrenzen treden.

Songwriters die interesse hebben om zich aan te sluiten bij het Zwols Songwriter Gilde kunnen een mail sturen naar judithvanderklip@hedon-zwolle.nl met daarin een link naar een opname (beeld/geluid) en eventueel een website.

Open Mic

Maandelijks komt het Gilde bij elkaar in café The Livingroom voor een Open Mic-avond. Bij de Open Mics zal ook elke maand een Song of the Month worden verkozen door een deskundige jury, bestaande uit de hoofdgast, Judith van der Klip, Anja Louwerse (The Livingroom) en Bertolf.
Dit liedje mag dan onder andere worden uitgevoerd tijdens de live-uitzending van het tv-programma Hedonair. Zelf een keer optreden tijdens de Open Mic-avonden in The Livingroom? Stuur dan even een mailtje naar bertolflentink@hedon-zwolle.nl

Welkom bij het Hedon Productiehuis

Wij zijn een eigen innovatief productiehuis onder de vleugels van poppodium Hedon in Zwolle en richten ons op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren waarmee ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te zien is. Na een lange druk op programma’s voor talentontwikkeling, cultuureducatie en exploitaties van podia is terecht de vraag ontstaan wie er over vijf tot twintig jaar op de Nederlandse podia staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een popklimaat waarin talenten kunnen doorgroeien tot professional en waar professionals ondersteund worden bij de ontwikkeling van verrassende nieuwe podiumproducties. Door middel van het Hedon Productiehuis wil Hedon het lokale klimaat voor popcultuur ondersteunen en verbeteren.